پک های آموزشی, پک های تخصصی

آزمون شیمیایی رب گوجه فرنگی

آزمون شیمیایی رب گوجه فرنگی

پری:

در ظرف را باز کنید و سطح محتویات را صاف کنید و تا بالاترین سطح آن را علامت گذاری نمایید.سپس ظرف را خالی کرده و بشویید و تا نقطه علامت گذاری شده آن را با آب مقطر 20درجه سلسیوس پر کنید و وزن آن را یادداشت نمایید.(A) حال ظرف را تا زیر لبه با آب مقطر پر کرده و توزین نمایید.(B) ظرف را خالی و خشک کرده و وزن آن را یادداشت نمایید.(C) درصد پری(S) از فرمول زیر محاسبه می گردد.

S=A-C/B-C  *100

=A وزن ظرف با آب مقطر تا نقطه علامت

B=وزن ظرف با آب مقطر تا زیر لبه

C= وزن ظرف خالی

S= درصد پری

 

آزمون مواد جامد محلول در آب(بریکس)

اندازه گیری بریکس با استفاده از بریکس متر(رفراکتومتر) انجام میشود. ابتدا دستگاه را با آب مقطر کالیبره کنید، سپس مجددا با الکل اتیلیک 96درصد تمیز نمایید. دستگاه رفراکتومتر باید بر حسب مقدار ساکارز درجه بندی شده باشد. یک قطره از آب مقطر 20درجه سلسیوس را روی عدسی شیشه ای رفراکتومتر میگذاریم و دستگاه را صفر میکنیم، سپس مقداری رب را وسط پنبه میگذاریم و پنبه را روی آن میپیچیم به طوری که رب بیرون پنبه در نیاید، حال با فشردن پنبه، آب رب را روی عدسی میریزیم و بریکس آن را می خوانیم، میتوانید از کاغذ صافی واتمن هم برای این کار استفاده کنید نمونه را داخل تکه ای کاغذ صافی قرار دهید و با فشردن آن آب رب را روی عدسی بچکانید.اگر رب خیلی غلیظ باشد و قادر به خواندن بریکس آن نباشید میتوانید محلول یک به یک از رب و آب مقطر تهیه کنید و بریکس خوانده شده را در عدد 2ضرب کنید.

 

pH آزمون

یکساعت قبل از انجام آزمایش دستگاه   pH متر را روشن کنید و بافرهای مخصوص کالیبراسیون pH= 4  و pH= 7  را در دمای محیط قرار دهید.   پس از شستشوی کامل الکترد ابتدا آن را با بافر 4 و سپس با بافر 7 کالیبره نمایید، سپس دوباره الکترد را بشویید و داخل نمونه رب قرار دهید ، دقت کنید سر الکترد کاملا با نمونه در تماس باشد، حال pH نمونه را پس از ثابت شدن عدد یادداشت کنید.

تذکر: اگر دمای محلول های بافر یا نمونه با دمای درج شده در دستگاه یکسان نباشد حتما باید با دماسنج دمای نمونه یا محلول را اندازه گیری کنید و سپس دستگاه را کالیبراسیون دمایی انجام دهید و بعد از آن   pH را بخوانید.

 

آزمون مواد خارجی:

مقدار 10 گرم از نمونه کنسرو رب گوجه فرنگی را پس از بهم زدن و یکنواخت کردن وزن نموده و با دو برابرحجم خود با آب مقطر رقیق کنید. نمونه رقیق شده را از روی کاغذ صافی با قیف بوخنر صاف کنید. سپس کاغذ صافی را با پنس آزمایشگاهی  برداشته و از لحاظ وجود یا عدم وجود مواد خارجی زیر میکروسکوپ بررسی نمایید.

 

آزمون نمک طعام:

مواد لازم:

آب مقطر

اسید نیتریک غلیظ

نیترات نقره  0.1 نرمال

معرف فرو سولفات آمونیوم اشباع شده (زاج آهن)

تیوسیونات آمونیوم 0.1 نرمال

تذکر: آزمایش را زیر هود انجام دهید.

 

روش کار:

حدود 3 گرم از نمونه را داخل بالن ژوژه 100میلی لیتری وزن کنید، سپس 25 میلی لیتر نیترات نقره 0.1 نرمال و 2 سی سی اسید نیتریک غلیظ اضافه کرده، مخلوط کنید و با آب مقطر به حجم 100 سی سی برسانید.محلول را با کاغذ صافی واتمن صاف کنید ، از محلول زیر صافی 25 سی سی برداشته چند قطره معرف زاج آهن بریزید و با تیوسیانات آمونیوم 0.1 نرمال تیتر کنید. پس از تغییر رنگ محلول به رنگ آجری یا قهوه ای حجم تیترانت را یادداشت فرمایید.

25-(4*V)*0.00585*100/m =درصد نمک

 

= حجم مصرفی تیوسیانات آمونیومV

وزن نمونه=m

آزمون آلاینده های فلزی:

 

سرب را مطابق با استاندارد ملی 4902، روش اندازه گیری سرب در میوه و سبزی و فرآورده های آن، مورد آزمایش قرار میگیرد.

جهت ادامه، پک آزمون های میکروبی رب گوجه فرنگی را از سایت کارآفرین نوین دانلود کنید یا با ما تماس بگیرید یا در پیج اینستاگرام ما دنبال کنید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *